Onlinemarketing blog

Az Onlinemarketing blogon a hazai és külföldi online marketing hírekből, információkból merítek. Ha érdekeset látok, hallok, olvasok, arról elmondom a véleményem. Néha pedig csak leírom, amit szerintem érdemes tudni az internetes, online, digitális marketingről.

Berényi Konrád, tanácsadó

Levél a blognak

Legfrissebbek

Nincs megjeleníthető elem

Fontos dolgok


etarget

Nomen Est Omen

A Konrád férfinév a német Kuonrat névből származik. Elemeinek jelentése: merész és tanács.
Forrás

A Cég

Az Onlinemarketing blogot az Onlinemarketing.hu Kft., mint online marketing és kommunikációs ügynökség vezető tanácsadója és ügyvezetője írja.

Onlinemarketing.hu Kft.

 

Fontos dolgok

Add to Google

Add to Netvibes

Twitteren. Vigyázat, mély víz!

Hirdetések

Közösségi média alkalmazás partnerünk a
pagerider-logo_1.png




Virágcseppek - Bach virágterápia tanácsadás

Utolsó kommentek

  • Konrad: Itthon én elsősorban Koren Balázsnál láttam ezt a témát: kobak.org/blog/ (2023.10.25. 19:37) Tanulj dolgozni az MI-vel
  • pcmentor: Tudsz esetleg ajánlani olyan blogot, videósorozatot, ahol ezt meg lehet tanulni? (2023.10.24. 23:33) Tanulj dolgozni az MI-vel
  • Aztapaszta: Mindig nagy izgalommal vártam a podcast adását a Meti Heteor-t. Nagyon fog hiányozni. (2023.09.05. 06:45) Jó utat, Kelt!
  • Konrad: @Androsz: valójában számos más téma is van viccelni, és pont azért nem jók az általad sorolt témák... (2023.05.02. 18:17) Mivel viccelj?
  • Androsz: Hát, sajnos a legjobb ma semmivel sem viccelni. Valaki biztosan megsértődik rajta, és ma már minde... (2023.05.01. 15:40) Mivel viccelj?
  • Utolsó 20

MUNKA!

Nincs megjeleníthető elem

Tagek

8x80 (3) adatbázis építés hónap (5) adblock (15) adverticum (4) AI (5) ajánló (596) analytics (7) apple (3) arukereso (84) arukereso toplista (72) banner hónap (8) blog (233) blogmarketing (64) blogring (97) business blog (40) céges weboldal (14) e-business (10) ebusiness (108) ekormányzat (3) előadás (25) email marketing (47) érdekes (212) etarget (207) etarget qa (4) etarget tippek (33) etarget toplista (128) facebook (182) fórum (6) gépház (100) gerillamarketing (10) google (119) hiba (113) hírek (36) humor (31) iab (4) index (33) instagram (7) internetes fejlesztések hónap (4) internetes stratégia 2007 (8) internethungary2006 (16) internethungary2007 (6) internethungary2008 (4) internethungary2009 (5) internethungary2010 (6) internet hungary 2011 (3) iwiw (74) jog (31) kampány (398) kérdés (7) kereső (62) keresőmarketing (233) keresomarketing nap 2007 (7) keresomarketing nap 2008 (7) keresomarketing nap 2009 (8) keresomarketing nap 2010 (3) keresomarketing nap 2011 (6) keresomarketing nap 2012 (5) keresőoptimalizálás (51) keresőoptimalizálás tematikus hónap (5) kkvmarketing (9) Klub (19) közösség (251) közösségi média (32) kreatív (140) kutatás (100) látogatottság (28) laza (10) LinkedIn (5) Marketing és környezetvédelem (6) media (3) mediahungary (4) mediahungary2010 (4) mesterséges intelligencia (4) minicrm (7) mobil (34) mobil marketing (23) msn (10) oktatás (42) om eloadasok (4) om tanacsadas (3) onlinemarketing (1364) online kutatas 2007 (7) online marketing tippek (366) polblog (57) pr (29) reklamkonferencia eger (6) reklám célzás hónap (6) rss (23) sem (201) seo (50) smo (47) spam (32) startup (9) startup 2008 (4) startup 2009 (4) startup 2012 (5) statisztika (324) stratégia (23) szakcikk (6) szövegírás (45) tabu (5) támogatott bejegyzés (43) tanácsadás (22) tanácsadás hónap (4) tartalom (83) tartalommarketing (4) telefon (3) TikTok (3) turizmus online (5) twitter (13) üzlet (435) üzleti kommunikációs hónap (4) video (117) viral (25) vírusmarketing (30) vlog (4) web2 (142) web22 symposium (7) web2 symposium (17) webáruház (4) weboldal (259) webshop (5) website ergonómia hónap (4) wiki (4) wom (35) www.fenyek.hu (5) yahoo (13) [origo] (15) Címkefelhő

Hirdetési partner


Infinety Online Média és Marketing Kft.

Tel: +36-1-326-0065
E-mail: sales@infinety.hu
Web: infinety.hu
Blog: infinety.blogspot.com

"az iwiw egy igazi hungaricum"

Címkék: iwiw közösség

2008.01.28. hétfő 00:38 Konrad

Tóthmátyás Tibor 40 éves, ahogy ő írja: „menedzser vagyok, mégpedig az általános fajta”. Az elmúlt hosszú hónapokban mint az iwiw vezetőjét, az iwiw egyik arcát ismerhettük meg. Így számomra meglepő volt a hír, hogy már csak január 31-ig dolgozik itt. A távozás apropóján kérdeztem az iwiw-ről, a személyes élményeiről.

Névjegy:

A T-Online Magyarország Zrt. portáligazgatója

Tóthmátyás Tibor felsőfokú informatikai diploma megszerzését követően média területen kezdte karrierjét, később ilyen irányú képesítést, majd pedig az Open University Business Schoolban MBA diplomát szerzett. A szakember mostani pozícióját megelőzően a Wallis Auto Holding Rt.-nél dolgozott, portfólióigazgatói pozícióban.

Igazgatósági tagként hatáskörébe tartozott befektetések menedzselése, üzletrészek adásvétele, illetve több, a cégcsoport számára kiemelten fontos informatikai és építési projekt irányítása.

Korábban értékesítési és marketing tapasztalatokat szerzett az outdoor média és a szoftverfejlesztés területén, valamint főszerkesztőként, illetve hirdetési vezetőként egy német tulajdonú kiadó autó-motor tartalmú kiadványaival foglalkozott.

(A kép forrása.)

Szereted az iWiW-et?

Persze.

Azon túl, hogy munkakörödnél fogva jól ismered, szoktál benne "barangolni"?

Igen, előfordul. Sok örömet okoz, hogy régi embereket találok meg, akik egykor fontosak voltak vagy most lettek azok.

Akkor gondolom te is szembesülsz azokkal a hibákkal is, amit a fejetekre olvasnak...

Őszintén szólva ez egy érdekes dolog, nem annyira zavaró, inkább érdekes. Az iwiw-hez viszonya van még azoknak az embereknek is, akik nincsenek is rajta. Az is egyfajta állásfoglalás. Namármost aki rajta van, az érti mire való, és arra használja. Eltűri, hogy időnként vannak vele technikai problémák. Van egy nem nagy, de annál hangosabb elégedetlen csoport, akikkel levelezni kell, és akkor halkabbak lesznek. Meg van néhány ember, aki vissza akar élni az iwiw tagság nyitottságával. De ezek szerintem szükségszerű velejárói egy ilyen oldal működtetésének. Nem hiszem, hogy a hangerőn múlna az igazság mértéke.

Értem. Bevallom, olyannak ismertelek meg az elmúlt időszakban, aki nem rejti el a véleményét, elmondja, és nyíltan vállalja is. Ezért is szerettem veled vitatkozni, mert úgy érzem, nem veszed személyes sértésnek. (Ha eközben nem személyeskedek. Tudom, személyeskedtem is, de remélem, ezen sikerült túllépnem.)
Ezért aztán el tudom képzelni, hogy a valós hibákat nem engeded kijavítatlanul hagyni.
Sokat kellett javítani az iwiw-en az elmúlt időszakban?


Nem is azt mondom, hogy javítani.

Azaz mikor omlott volna össze az egész, ha nem nyúltok bele?

Azt kell érteni, hogy az iwiw más, mint a hozzá hasonlónak beállított programok. Ez valóban szociális hálózatot kezelő szoftver. Mondj még egy olyan, hasonló alkalmazást, amely kínál "legrövidebb út" függvényt.

De a hangsúly nem ezen van sajnos...

Namármost ez az oka annak, hogy az iwiw NAGYON komoly hardver hátteret igényel, most tudtommal 135 szerverünk van. A szociális háló mérete pedig exponenciálisan növekszik. Így a hibának látszó problémák lényegében kivétel nélkül a skálázódással függnek össze.

Időközben rengeteg szakembert kérdeztünk arról, hogy hogyan kellene másképp fejleszteni. Mindenki azzal kezdte, hogy mi nem jól csináljuk, aztán nem hallottam EGYETLEN EGY járható alternatív utat sem.

Gondolom kívülről máshogy látszanak a dolgok. Ez azt is jelenti, hogy ez a fajta "életben tartás" akadályozhat más fejlesztést? Például a fizetős csoportok még most sem indultak be igazán élesen.

Igen, a fejlesztések ütemével sosem voltam elégedett. Ez egy összetett kérdés, igazából a T-csoporton belüli kultúra, a megtérülési elvárások, a Virgo kapacitásainak menedzselése és még egy sereg hatás eredője ez a lassú iram. Kíváncsi leszek, hogy most, hogy már én nem tartom a gyeplőt a kezemben, merre fogják a szekeret irányítani.

Én is...

Én nagyon pragmatikusan vittem az ügyeket, igyekeztem a bizonytalanságokat elkerülni, illetve átlátni egy döntés minden aspektusát. Ezzel sok esetben sikerült megkímélnem magunkat a hibáktól. Ha valaki azt mondja, hogy lehetett volna többet, valószínűleg igaza lesz, én meg azt fogom válaszolni, hogy addig, ameddig ezért az oldalért Szabó Marcival mi voltunk 100%-ban a felelősek, nem történtek menedzsment hibák.

Amikor idekerültél, akkor én úgy éreztem, külsősként csöppentél az egészbe, majd hirtelen egy csomó felelősséget, problémát és hatalmas nyilvánosságot kaptál. Nagyon furcsa volt? Mennyire volt ez újdonság számodra?

Ma is külsős vagyok. Ez így van jól. Én menedzser vagyok, mégpedig az általános fajta. Tisztelem mások szakértelmét, amelyre a mindennapokban támaszkodom. De az én szemléletem többé-kevésbé minden ágazatban működik, és ezért nem is nagyon ijesztenek meg az új helyzetek. A józan ész többnyire működik...

Legalábbis ebben bízunk, ezért csináljuk még. Megmondom őszintén, sajnálom, hogy elmész az iwiw-től. Egy jó vitapartnert, egy értelmes "ellenfelet" ismertem meg benned. Hiányérzetem van, már most.

Akik utánam jönnek, azok is értelmesek. Ne legyen hiányérzeted.

De a stílusuk más, és ez is fontos. Számomra legalábbis.

Én szeretem az iwiw-vel való foglalatosságot, de ez munka, amiért pénzt kapok, bármilyen otromba is ezt így leírni. De pont ez a lényeg: ha megfizetnek, kötelességed tisztességesen, felelősséggel dolgozni. Én az iwiw-et tisztességesen, felelősséggel vittem, és ez ezután is így lesz.
Az meg, hogy más stílus: hja, egyszerű a levezetés. A stílus, mint ismeretes, maga az ember, az meg másik lesz. De ez csak egy önmagában neutrális tény. Magyar Gábor, az utódom, kitűnő fiatalember, miatta nem aggódom. Marci pedig marad.

Publikus az, hogy hol folytatod? A váltás okaként azt mondtad ha jól emlékszem, hogy elhívtak. Fog azért hiányozni ez a közösségi-internetezős közeg?

Nem szeretnék még arról beszélni, hogy merre megyek. Egy biztos: nem a konkurenciához. Nem tudom, fog-e hiányozni, megmondom, ha eltelt egy kis idő. Én úgy vagyok, hogy jól bírom, sőt, szinte igénylem, hogy nyomás legyen rajtam, akkor tudok a legjobban dolgozni.

Az itt megvolt, gondolom...

Persze, de nagyon jól bírtam. Most, hogy igazából már nem számítanak rám a T-nél, de még az új helyemen sem "iktattak" be, kicsit vákuumba kerültem, ami furcsa, de azért nem rossz. Annyit azért elmondhatok, hogy az új helyemen már csak a tulajdonos lesz felettem a szervezeti hierarchiában, és ez önmagában nagyon jelentős vonzerő.
Magam is meglepődtem, hogy most alacsonyabb a vérnyomásom, mint amikor idejöttem dolgozni. Tanulhattam valamit a stressz kezeléséről...

Ez egy alkalmas terep volt erre talán.

Hát, nem való érzelmes embereknek. Néha nagyon nehéz kimazsolázni a jó szándékot a sok adminisztratív intézkedésből.

Remélem, lesz még módunkban találkozni, és pár hónap múlva külsős szemmel is mesélsz majd, hogy milyen volt ez az idő.

Ahogy akarod. Nem hiszem, hogy okos dolog lenne felszámolni emberi/szakmai kapcsolatokat.

Az iwiw-en fent vagy, így biztos el foglak érni. Én nem akarom törölni magamat a jövőben sem.

1055 ismerősön van most. Ez érték. Nem kell hülyeségeket játszanom, nem spammelnek, használom. Egy pár másik social network oldalon is ott vagyok, de azokon alig van valami intenzitás, vagy egyszerűen nem tud nekem mit adni.

Facebook?

Igen. Ebben az évben egyetlen alkalommal talált meg ott valaki, egyébként csend. Ott vagyok, hogy lássam, mi történik, de azt hiszem, ez a hullám nálunk nem söpört el semmit. Legfőképp az iwiw-et nem.

Ez is egy érdekes dolog ám: hogy milyen kevesen értik meg, hogy az iwiw egy igazi hungaricum. Ez a mi országunk ismeretségi közműve. Nincsenek globális ambíciók mögötte.

Csak van.
 
És itt van 3,5 millió regisztrált, persze, nyilván jó sok fake user is, dehát akkor is, az internetező társadalom többsége, és nekik - mindannyiuknak - ad egy olyan szolgáltatást, amit használnak. Persze, sokmindenre - nem csak arra, amire szánták.

És mégis, egy alapvetően tiszta, alapvetően morális, embereket méltósággal megmutatkozni engedő oldal ez. Nagy dolog.

Tényleg szereted az iwiw-et!

Nem is az iwiw-et szeretem.
Nézd meg ezt az országot.
És nézd meg az iwiw-et. Mintha nem is itt lenne.
Hm?

Talán értem, mire gondolsz. Ez egy egységes közeg, nagy csaták nélkül.

Ebben a helyenként háborús állapotokra emlékeztető helyen emberek ekkora bizalommal vannak egymás iránt. Hát, hogy mennyire egységes, azt nem tudom. De nem a háború helyszíne, az biztos. Igazán szigorúan kezelt szabályok nélkül is érti a túlnyomó többség, hogy milyen normák szerint kell itt mozogni. Nincsenek már "nagy" balhék. Konszolidálódtunk. Helyére került az iwiw. És ha minden jól megy, ez a program mindannyiunkat túl fog élni. Mert nincs rá ok, hogy a felhasználók elhagyják.
Kapcsolataid mindig lesznek. Ha semmilyen fejlesztést nem csinálnának rajta, akkor se lenne semmi baj. Szerintem.

63 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr97314280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.01.28. 01:39:14

első:)

:elnézést


...lesz itt hőbörgés:)


ez pl. elég erős - és khm tipikus matávos(sic!): "Ha semmilyen fejlesztést nem csinálnának rajta, akkor se lenne semmi baj."

Tango 2008.01.28. 05:53:47

Szép hosszan megírt, terjengős, csöpögős interjú. Kevesebb több lett volna...

Benji · http://moondimensions.com 2008.01.28. 07:18:23

Én azt nem értem Konrád részéről, hogy az iwiw eddig csak hideget kapott és azt aki eddig mögötte volt most...

Véleményem szerint az iwiw tényleg rossz. Lassú, irgalmatlan gagyi a grafikája és minden nap 5 spamet kapok ismeretlentől.

Nem értem miért nem tud megoldani egy ekkora cég megoldani egy ekkora feladatot.

Jelenleg ausztráliában tartózkodom. Érdekes, hogy a brazil ismerőseim 2 másodperc alatt töltötték be a saját közöséggi oldalukat (Orkut). Nincsenek ilyen szánalmas megkötések a feltöntendő fotók méretére és nem tudom hogyan de EGYETLEN REKLÁM sincs.

Nem tudom megérteni komolyan mondom mit nem lehet megoldani, hogy végre új grafikát kapjon a rendszer és esténként elérhető legyen rendesen.

Valamint azt sem tudom elképzelni mitől nem elég nyereséges. Talán nem ugyanazokat a dögunalmas bannereket kellene futni hagyni.

"Az iwiw egy igazi hungaricum". Hol van benne a kultúra? Hol népszerűsíti a hazai kultúrát vagy hagyományokat?

Számomra nevetséges volt, mikor olyan nagy hírt csaptak a szerver költöztetésre. Mintha valami hősök lennének, akik ugyan mindent bevállalnak a közösség érdekéért. Ugyanmár...

legrosszabb 2008.01.28. 08:00:02

Konrád, nagyon benyaltál. más a hangvétel. mint amikor fikázod őket!

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.01.28. 08:20:23

Más az, amikor véleményt írok és más az, amikor interjút csinálok. Nem arra voltam kiváncsi, én mit gondolok - azt tudom, és szerintem az olvasóim is tudják. Arra voltam kiváncsi, TMT hogy látja. Így. Ha ez benyalás, akkor vállalom, de számomra így volt érdekes és korrekt.

Nyali 2008.01.28. 08:46:42

Konrad: Azért egy interjúnál is lehet szembesíteni az ügyfelet a véleményeddel, ki lehet kérni a véleményét a konkrét kritikákról, és addig nem nyugodni, amíg érdemi választ nem ad rájuk. Különben csak mikrofonállvány vagy, mint jelen esetben is. (Párhuzam: anno az Orbán-"interjúk" a Kossuthon.)

Egyébiránt a fickó által elmondottak egy része konkrétan khmm... csúsztatás. Tudok olyan problémáról, amire ismerős egzakt megoldást javasolt. Van aztán egy rakás bug, ami nem alternatív megoldás kérdése, hanem hogy leüljön valaki és kijavítsa.

A "Legrövidebb út" funkciót meg talán azért nem támogatja más közösségi portál, mert ez egy NP-teljes probléma (Wikin utána lehet nézni). Az iWiW 3,5 millió felhasználójával még eldöcög valahogy, node a Facebook és a többiek esetén ennél nagyságrendekkel többről beszélünk, ami exponenciálisan eldurvítja a keresést.

A WiW-en az őskorban született ez a funkció, amikor még kezelhető mennyiségű volt a kapcsolat.

IPsec Jenő 2008.01.28. 08:53:50

Ekkora tömény hazugság és bullshit áradatot, ami ennek az embernek a száján kifért, ritkán olvasni.

A javító kritikák elhalgattatása, a júzerek tűrésre nevelése, hol él ez az ember? Eszénél van?

2005 óta tag az iwiwen. Egyszer be nem lépett a Gépház topikba, ahol már akkor repkedtek a javaslatok, alternatívák, jobbítások, amikor ő még azt se tudta, mi az a wiw.

Egyetlen egyszer nem szólt hozzá a topikhoz. Soha. Itt meg hazudozik és ráadásul arrogáns megjegyzéseket tesz.

Remélem, a T. kirúgja a többi hasonló barmot is és tesz a helyükre valami épeszű vezetést.

gyp 2008.01.28. 09:00:53

Nyali: dehogy NP-teljes. Már csak az általános Dijkstra mindenféle trükközés nélkül is O(V^2), de itt ráadásul egységnyi értékü élek vannak, amihez túlságosan reggel van még, hogy összerakjam, ez mennyit egyszerűsít, de feltételezem, nem bonyolít. Ha már a Wikipediára hivatkozol, olvasd is már el, amit ott írnak :)

Ez mondjuk nem változtat azon, hogy tízmilla usernél a csúcsok számának négyzete is elszáll, de ha tényleg NP-teljes lenne, már 100 userre se lehetne megoldani, nem hogy most 3-4 millióra. (és cseszhetné az összes útvonaltervező algoritmus az összes GPS-ben)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.28. 09:03:55

sajnos tényleg túl volt nyalva az eddigi véleményedhez képest

de azért így is érdekes volt hallani a másik oldalt

gyp 2008.01.28. 09:11:37

Hozzáteszem, ez az interjú tényleg felháborítóan benyalós. Lehet, hogy nem szándékoltan, csak megszeppent a riporter, hogy "nagy emberrel" beszél, aki ráadásul még szimpatikus ember is lehet, node kérem, hol maradnak az értelmes kérdések? Pl. arról, hogy miért van, hogy adblockerrel prímán használható az oldal, hogy miért nem tudja az ország legnagyobb forgalmú weboldala kiverni a különféle adhosting- és webaudit-szolgáltatókból, hogy ne lagzzon miattuk 20-30mp-t minden oldalletöltés? Ember, itt _lapátolják_ a zsét a hirdetési bevételekből, simán mondható az, hogy majd akkor lapátoljuk tovább, ha megoldjátok, hogy ne lassuljon miattatok szarrá a szolgáltatásunk. (És akkor arról nem beszéltünk, hogy a diplomás minimálbérért megvehető főiskolás webdizájner is megcsinálja, hogy aszinkron, háttérben jöjjenek be a parás, lassú elemek...)

És hol a kérdés az "all your base belong to us"-jellegű mailcím-baszkodásról, hogy még véletlenül se lehessen exportálni?

Ugyanmár. Lehet ezt úgy is csinálni, hogy megkérdezed a saját gondolataidról a másik embert, akkor kapsz igazán jó válaszokat.

Nyali 2008.01.28. 09:18:37

gyp: Valóban, igazad van. Korán van még. :)

Kula néni 2008.01.28. 09:18:53

Kérdésekért tessék benézni akár naponta az Iwiw Fórumon a Gépház topicba. Ott van az igazi frontvonal, ott a sok kérdés, amire általában nincs válasz vagy csak valami marketing rizsa.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.01.28. 09:24:40

gyp, Kula néni: végtelenül egyszerű, miért ezek a kérdések. Nem érdekel az iwiw, a hibákat ismerjük, a megoldást pedig nem egy most leköszönő ember fogja megadni. Engem TMT és az ő gondolatai érdekelnek, ezért kérdeztem így és ezeket.

gege 2008.01.28. 09:25:46

Igazi T online os marketing szar, jobban jártál volna ha elmész sörözni ...

Kula néni 2008.01.28. 09:30:04

Konrad, ez mind szép és jó, de akkor ha nem érdekel az iwiw, minek írsz ilyen blődséget, hogy "hungaricum"?

Vagy ezt ironikusan írtad? Mert akkor oké, ebben az értelmezésben valóban csak nálunk maradhat üzemben egy ennyire sok sebből vérző rendszer, ami nem közösségi portál, csak annak látszó tárgy.

Ha a gondolatai érdekelnek, akkor érdekelhetett volna az is, hogy mit gondol arról, hogy ekkora bughalmazt menedzselt és hogy miért gondolja (a gondolatok a fontosak elvégre), hogy ez így jó, és miért nyalja ki a saját seggét örömében, amihez te erőteljesen asszisztálsz fent sajnos?

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.01.28. 09:32:08

De Kula néni, a hungaricumot TMT mondta, nem én!
Az pedig szerintem külön érdekes, hogy ahogy ő látja - és azért ez mond valamit! - egyáltalán nem a többség az, akiket a hibák zavarnak.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.01.28. 09:32:10

Na még egy kedves rész:

"Nézd meg ezt az országot.
És nézd meg az iwiw-et. Mintha nem is itt lenne."

Pedig pont, hogy de:D

2008.01.28. 09:33:18

én kérek elnézést.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.28. 09:37:19

abban biztos hogy igaza van TMT-nek, hogy a többségnek jó így az iwiw ahogy van, és akinek nem az a kisebbség, aki persze sokkal hangosabb, mivel elégedetlen

főleg az ilyen és ehhez hasonló web2.0 blogokon nyilván szakemberek (vagy magukat annak tartó emberek) vannak jelen, akik át is látják ezeket a hibákat, ezért joggal is idegesíti a sok hülyeség

de egy átlag júzer akárhol az országban nagyon szereti az iwiw-et és hasznosnak tartja

Carnivora (törölt) 2008.01.28. 09:38:09

Facebook fizeti ezt a szerencsétlen okostónit ... annyira többet tudna produkálni, mint az iwiw ki tartja vissza Berényi tanácsadó őkelmét? csinálja meg :D:D

kehf 2008.01.28. 09:40:34

hungaricum mi? :D

2008.01.28. 09:44:33

"de egy átlag júzer akárhol az országban nagyon szereti az iwiw-et és hasznosnak tartja": ergó ki van mosva az agya, hogy ez jó, meg kell, más marketingduma még most sincs, csak hogy megtalálhatok régi ismerősöket. és akkor mi van? eddig se beszéltem vele, ezután se fogok. az iwiw nem azért van, hogy a felhasználónak jó legyen. azért van, hogy lóvét termeljen a T-nek, tele legyen reklámmal verve, a juzerrel meg el van hitetve, hogy ez jó, meg hasznos. ha ezt az oldalát nézem, szép munka.

Kula néni 2008.01.28. 09:45:35

Az egyáltalán nincs jól (Konrad et al.) hogy azzal intézzük el, hogy kisebbség az akiknek nem tetszik.

Aki nem komplett idióta, be tudja látni, hogy a többség nem ért hozzá, a kisebbség pedig pont azért "hangoskodik", mert nem magának, hanem minden júzernek fontos, mindenkit érintő problémákra hívja fel a figyelmet.

Értelmes portál menedzsment ilyenkor kezet csókol az ingyenes észrevételekért, és teamet állít be, hogy ezekből minél többet implementáljon.

Konrád kihívásokkal küzdő interjúalanya ezzel szemben "hangoskodó kissebbségről" beszél (rasszista módon), és arról, hogy le kell őket "halkítani".

Aki szerint ez a hozzáállás jó, az gondolja át még egyszer.

insert_click · http://legjobbpalinka.hu 2008.01.28. 09:48:36

"...Mondj még egy olyan, hasonló alkalmazást, amely kínál "legrövidebb út" függvényt. ..."
myvip.
igencsak kezd lemaradni a wiw, a "fejlesztések" szinte semmire nem jók, egyszerűbb let volna, ha programozókat csak azért tartanák, hogy ne omoljon össze a rendszer, és csak vasat tolnának alá a fejlesztési költségből.

blr 2008.01.28. 09:50:35

"...Mondj még egy olyan, hasonló alkalmazást, amely kínál "legrövidebb út" függvényt. ..."

Ezt látta már valaki működni? Mert én még soha. (WiWD hiba)

Liberté_73 2008.01.28. 09:50:49

Az ilyen legrövidebb út és hasonló (pl utazó ügynök) problémákat ismereteim szeritn már nem klasszikus matematikai apparátussal kezelik, hanem genetikus algoritmusokra épített megoldásokkal, ahol is véges (sőt! korlátos) idő alatt produkálható eredmény átlagos számítási kapacitás mellett is.

Kula néni 2008.01.28. 09:54:10

Konrádnak:
az a gondolat is érdekes lehetett volna, hogy ez az egész felfogás, ez kopott klisékben fogalmazás (vö. Dilbert) mennyire típus, mennyire jellemző az Iwiw menedzselésre? Félő, hogy nagyon. Az interjúalanyod (haverod stb.) mint ember, biztosan érdekes és értékes, de mint menedzser, képviselője egy nagyon káros mentalitásnak. Na most már mindegy, majd legközelebb megkérdezed.

nyasgem 2008.01.28. 09:55:29

Valóban hungarikum. A többségnek ugyanis kiválóan megfelel, hogy feltöltheti a hülye képeit, kutya-örökbefogadással és általam nem ismert egyedekkel folytatott párbeszédek egyik felével szpemmeli tele az üzenőfalat, hoaxos körlevelekkel tömi a levelesládát.

Az is hungarikum, hogy a csoportok száma a kezdetek óta ötben van limitálva, mintha annak olyan hatalmas erőforrás-igénye lenne. Noha pl. már pusztán az iskolatársakat jó lenne tudni szétdobni általános-közép-egyetem vonatkozásban (már akinek volt ennyi iskolája...)

Az is hungarikum, hogy bár két oszlopban kerülnek megjelenítésre a visszajelzésre várók a főoldalon, darabszámuk három, azaz az alsó sor fele mindig üres.

Nyali 2008.01.28. 09:57:03

Liberté_73: Igen, korán reggel én is ebbe a hibába estem, azért tituláltam NP-teljesnek a problémát. De ha végiggondolod (vagy utánaolvasol), a két ember közötti legrövidebb út az sima N^2-es algoritmussal letudható.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.01.28. 09:57:41

"1055 ismerősön van most. Ez érték."
bruhaha

missparker 2008.01.28. 10:07:13

Érdekes egy cikk. Főleg Konrád blogjában ilyen kontextusban olvasni az iwiwről :)

Néha együttérzek ezzel az emberrel, néha felháborodok a hozzáállásán. ("a júzerek eltűrik a hibákat"... b+!, már elnézést)
Nem gondolom, hogy a lecserélésével jobb lesz az iwiw.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2008.01.28. 10:11:51

Állati jó az interjú! Imádom az iwiwet,nem kellene betiltani. Sok ismerősöm is hasonlóképp vélekedik.

Kula néni 2008.01.28. 10:13:37

További hungarikumok az Iwiwtől, összeszedtem a Gépház topikból párat, amiket ott kifogásoltak sokszor:

- darabra limitált (!) belső levelezőrendszer (2008-ban)
- képgaléria nézegető-lapozó rendszer hiánya
- tagelések teljes hiánya
- gagyi fórum
- gagyi ismerősmenedzselő rendszer
- elavult, egyáltalán nem vonzó, nem trendi, minimálnak is szar grafika
- ügyetlen, nehézkes oldal layoutok
- nem testre szabható Kezdőoldal
- értelmetlen elemek (hangulatmérő stb.)
- semmire se jó gadget és widget

Húszné Bivalyéves Böske 2008.01.28. 10:14:50

Bivalyné Húszéves:
Na és ki akarja betiltani az Iwiwet? Miről beszélsz, te szegény?

Fucksee 2008.01.28. 10:15:46

én így szeretem az iwiwet, ahogy van (persze lehetne másabb, jobb is)

van nekik egy ötletem: hozzanak létre egy letölthető reklámújságot, kb Találkozások stílusban, Daves Magazin formájában, sztem sok pénzt bezsebelhetnének vele, és ez ellen senki nem rikácsolhatna, mert szabadon választhatnánk, nem arcba jönne egyből

Trackback Jeromos 2008.01.28. 10:21:47

A reklámok azok hagyján, azokat ki lehet gyomlálni elég jól. És hadd keressenek vele pénzt. Engem nem zavar a reklám egy portálon, az sokkal inkáb zavar ha szarul müködik. Mint pl az Iwiw.

2008.01.28. 10:24:28

aki tegnapelőtt köttette be a pcmegnet teszkópcs csomagot, annak nyilván baromi jó a szolgáltatás, tanulgatva a duplakattintást, nincs is ezzel baj. a szolgáltatás így is keresett, az a pár hőzöngő meg le van ejtve. annak aki 12éve internetezik, annak meg xar. nagyügy. valaki árulja már el végre hogy mire jó az iwiw. könyörgöm.....

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.28. 10:44:54

cadmagician, kula néni:

az átlag júzer azért elégedett, mert nincs összehasonlítási alapja, nem azért mert átmosták az agyát

azzal meg egyetértek, hogy a szakértőknek persze szót kell emelni, ez a dolguk, de attól még az átlagnak nem lesz rossz a véleménye

amiket itt hibákat összegyűjtöttél, azok nélkül szinte ki sem lehetett volna tenni a cuccot élesbe, amit meg változtattak az visszalépés volt (pl. oldal szélesség rögzítés)

ami meg a fő vicc, hogy november óta mondják hogy nyithatsz majd klubokat, aztán pedig mégsem (mert nagy az erőforrás igénye hahaha)

a legrövidebb út az csak akkor működik, ha egy-két kapcsolat kell az eléréshez

amivel teljesen ki lehet ütni a rendszert, ha a keresőben kiválasztasz egy embert egy olyan városban és országban ahol még lélekben sem jártál és akkor kéred a legrövidebb utat és akkor el kezd keresni ...

na olyankor 3,5 millió júzer szív miattad, mert mind a 135 szerver a te parancsodon dolgozik ((:

agyas · http://brainmanes.blogspot.com 2008.01.28. 10:46:07

sztem, aki spammerek miatt találkozik, annak vagy túl sok kamu ismerőse van, vagy peches.

nekem hetente max. 1jön, de inkább ritkábban,
(jó karácsony előtt meg nyáron több volt) ami nem gáz.

más kérdés, h. olyan koncertszervező haverok irogatnak, akik bulijaira soha nem fogok elmenni, de őket meg nem tiltom le a sértődések elkerülése végett.

agyas · http://brainmanes.blogspot.com 2008.01.28. 10:47:18

(találkozik:= tiltakozik)

bocs

Maestro 2008.01.28. 11:05:15

mindenkinek kuss van.
a faszi 1055 ismerőssel rendelkezik.
ő a király és pont.

amúgy meg nem kötelező iwiwelni.

Benbe · http://www.benbe.hu 2008.01.28. 11:05:45

Hülye az, aki szerint egy ekkora adatbázist pusztán több géppel gyorsabbá lehet tenni, illetve aki szerint az egés azért lassú, mert kevés a gép. Tévedés.
Azért lassú, mert szarok a algoritmusok.

Bártházi András · http://barthazi.hu 2008.01.28. 11:55:11

Ezt tanítják PR-ból mostanság, hogy "csak a geekeknek nem tetszik"? Emlékszik még valaki az Internet Explorerre, és megérti, hogy ez mit jelent? A középszerűség beásását évekre. Ez tetszik a usereknek? Jakérem, persze.

Konrád, kritika nélkül egy konfrontációmentes interjút közzétenni akkor is benyalás, akárhogy is szépíted. A régi posztjaid nem magyarázat, mert a véleményed megváltozhatott.

EzSemEnVagyok 2008.01.28. 11:59:44

Egyetlen legrovidebb (=legkevesebb elbol allo) utat linearis idoben meg lehet talalni. Ha az az *osszes* legrovidebb utat ki akarjuk iratni, akkor abbol akar exponencialisan sok is lehet. Gondolom, van egy limit az iwiw-ben.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2008.01.28. 12:06:02

András, miért változott volna meg a véleményem? De ez az interjú nagyon nem rólam szól, és mégcsak nem is az iwiw-ről. Hanem TMT-ről. Minek kellene konfrontálódni olyan valakivel, aki most megy el innen? Ha mond valamit, mennyit számít vajon a jövőre nézve?
Eleget konfrontálódtam vele még nyilvánosság előtt, és fogok eleget konfrontálódni az ottmaradtakkal és az utódjával is.
De engem személy szerint érdekelt TMT véleménye, és örülök annak, hogy vállalta itt is, mit gondol az iwiw-ről és a munkájáról. Kb. ugyanezt elmondta már korábban is pl. pont az IH vita előtt, így kb. ismertem a véleményét, és ezért is éreztem fontosnak, hogy mások is lássák.

Lehet, ez kicsit furcsa. Nem baj, engem nem zavar :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.28. 12:10:42

csak a gépek számát illetően egy érdekesség:

olvastam egy riportot a plentyoffish.com című dating oldal kitalálójával (annak kapcsán, hogy gennyesre keresi magát a google hirdetésekkel, de most nem ez a lényeg)

az az oldal kb. fél milliárd oldalletöltést csinálnak egy hónapban, 6 db szerveren fut a cucc és ő meg a barátnője moderálják az egészet, nincs is több alkalmazott

tök ingyenes az egész, csak a google-ból élnek

a titka az egésznek őszerinte: a jó algoritmus, emiatt nincs szüksége 135 szerverre, mint a címben idézett óriásnak

pelogi 2008.01.28. 12:17:22

Kicsit PR szaga van, csak azt nem értem, miért.

Nos, miért?

Markó Tibor

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.28. 13:16:19

Konrad: tenyleg nyali lett. Nem basztataskepp irom, csak hogy lasd, nem egy-ket (hanem harom :) ) kotoszkodo velemenye. Es igenis, ha ulyesegeket nyilatkozik valaki, akkor legalabb belekerdezni illik. Ha interju, akkor nem feltetlenul kell az arcaba tolni, hogy de ez igy van, de belekerdezni lehet. Pl. arra a pofatlan kijelentesre, hogy van egy-ket hangoskodo, akiknek nem tetszik, de attol ez meg kurvajo, es a hangoskodokkal meg lelevelezik.

Namost az 1-2 hangoskodo az nagyreszt szakember. Nem altalanos manager (nekem mar ettol kinyilt a bicsek a zsebemben, mert lattam mar par ilyen szeltolot), hanem szamitastechnikaval vagy csak ugy alatalaban internetes szolgaltatasokkal hosszu ideje foglalkozo szaki. Az ilyeneket nem illik lefitymalni, mar csak azert sem, mert tenyleg hangosak, es ad absurdum a felhasznalok esetleg meg el is fogadjak a velemenyuket.

Aztan, hogy kivel leveleznek, azt nem tudni, de en eddig meg csak olyan hagosokodot hallottam, akivel nem. (Na jo, 1-2 hete a CAPTCHA balhe kapcsan megkerestek egy-ket embert, de ez mar ugye a post-TmT idoszak volt.)

Az is pofatlansag, hogy azzal hozakodik elo a ficko, hogy sokan mondtak, hogy ugy szar az egesz, ahogy van, es senki sem mutatott jobb megoldast. Namost ha ertunk hozza, akkor eloszor is a hasrautes szeruen odakiabalt ugy szar az egesz ahogy van felkialtasokra nem is erdemes figyelni. Aztan azt sem szep dolog elvarni, hogy valaki _ingyen_ bedobjon egy mukodokepes megoldast, mert azzal egy csomo munka van, es raadasul amig meg nem epited, addig ugyis csak teszteletlen koncepcio, es valoban nem bizonyithato, hogy mukodne-e. Vagy esetleg tendereztettek cegeket?

Mert ugye a nemletezo hiabra es hianyossagokra rendszeresen fe lett hivva a figyelmuk az e celbol inditott gephaz forum topicon. Apro, nehany nap alatt megoldhato (fejlesztes, teszteles, elesites), de igen zavaro jelensegekrol beszelunk.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.28. 13:22:40

Jah, egy kedves 'hangoskodotars' nemkedves reakcioja: www.wiw.hu/pages/forum/topic.jsp?messageID=20820680#message20820680 :)

Folotte nehannyal egy fejleszto velemenye. :)

Marcell. 2008.01.28. 14:03:03

Az interjú ebben a formájában egy nagy nyalás. :( És még hazugság is az egész. Igenis lehetne mit fejleszteni és nem is kéne nagy kapacitás hozzá.

Mondok példát is: számomra érthetetlen, hogy több éve nem oldják meg az üzenetküldést rendesen. Amikor címzettet adok hozzá egy levélhez, minden egyes embernél új oldalletöltés van, pedig ezt JS-sel nagyon egyszerűen meg lehetne oldani. Nem kell éveket programozni, és ezzel egy csomó felesleges lekérést szüntethetnének meg, gyorsabb lenne a rendszer - akár látványosan is, ha sok levelet küldenek naponta a felhasználók.

Ezt például miért nem valósítják meg 2 éve? Szerintem azért, hogy az újratöltésnél új reklámot rakhassanak ki.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.28. 14:11:11

Gyuszibacsi: > na olyankor 3,5 millió júzer szív
> miattad, mert mind a 135 szerver a te
> parancsodon dolgozik ((:

Tevedes. Szepen le van osztva a szerverek szerepe, minden feladatra dedikalt szerverek vannak. Vagyis hiaba nyomatna valami gonosz ember 1000-rel a legrovidebb utak kereseseket, attol mondjuk a forum, meg az ismerosok listazasa az ugyanolyan gyorsan (lassan) menne.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.01.28. 14:15:54

Marcell: az uzenetkuldes az direkt van elkefelve, mert ennel jobb megoldast nem talaltak a koruzenetek es spamek kivedesere. Illetve hat eredetileg olyan fel ev hangoskodas utan ezt talaltak ki 'gyors' 'veszmegoldaskent', aztan meg igy maradt.

Eleinte annyira nulla volt a javitas, hogy egyszeruen csak a HTML-t irta at ugy, hogy csak egy cimzettett lehessen kijelolni, de a szerver tovabbra is vigan elfogadott akarhanyat. Erre persze szuletett is kerulomegoldas - tolem egy greasemonkey script, Benjamintol meg egy bookmarklet. Most meg asszem 15ben van maximalva a cimzettek szama szerver oldalon, ugyhogy mar tenyleg csak a spammerek tudnak sok uzenetet kuldeni.

Amugy az egesz levelezes egy fos, nem engedik ki az uzeneteket, a belso rendszer viszont hasznalhatatlan (lasd pl. 200 uzenetes limit). Vicc.

Marcell. 2008.01.28. 19:04:57

A címzettek száma nincs maximalizálva, én nemrég küldtem sok embernek meghívót a szülinapi bulimra.

A spammer létrehoz egy csoportot 'mindenki' néven és máris küldi a levélkéjét. Tehát az "ellen nem véd"! :D

Átlag júzer meg nem kattint 500-at egy hoax-ért, akkor se, ha a kliens végzi a hozzáadást és akkor se, ha a szerveroldal. Tehát ez sem lehet indok.

Biztonsági ok nem lehet, mert bárki küldhet bárkinek levelet, nincs semmiféle ellenőrzés vagy szűrő.

Én még mindig semmi értelmét nem látom a címzettek szerveroldali hozzáadásának..

Pléh Dániel 2008.01.28. 20:34:11

ez így ebben a formában egy nagyon fájdalmas bejegyzés.

Fájdalmas, mert Tóthmátyás úr majd minden mondata álságos.

Fájdalmas, mert úgy érzem valamit Konrád kompenzálni akart.

pelogi 2008.01.28. 20:56:34

Sokszor tiltakozik a "jobbik" énem, amikor a rosszabbik bértollnokot kiált valkire. Nincs mindig igaza.

tarsolya · http://dev.pixelszabaszat.hu 2008.01.29. 00:30:36

Addig nem is lesz gond, amíg nem lesz magyar (is) a Facebook.

Szal még van pár hónap ... :)

zs · http://yun.ro/raktar/puktal_adomany.jpg 2008.01.29. 09:14:36

Az utolsó előtti kérdés+válasz+teválaszodazutolsókérdésedelőtt nagyon jó, fel is kaptam a fejem. Grat.

Minerva · http://www.hipofizis.hu 2008.01.29. 10:53:41

Sziasztok!

Én a fennti egészségügyi honlapot vezetem, nem iwiw, de hasonlóan egy - jóval kisebb - közösséget kell kiszolgálnom. Mivel emelkedik a látogatottság, csatlakoznak hozzánk az orvosok és néha a média magától keres meg az üggyel foglalkozó interjúra valószínűleg jól csinálom. Gondolom így lehet ezzel az iwiw is: felhasználó van, reklámozó van, valószínűleg jól csinálják.

Igen ám, de egy közösség igényei változnak és ehhez tudni kell alkalmazkodni. Ha kell új design-nal vagy bármi. Nekem a honlapomon nincs kinnt a teljes nevem, a lapból nincs anyagi hasznom, nem üzleti titok. Egyszerűen voltak betegek akik zaklattak és ingyenes gyermekmegőrzéstől kezdve ingyenes csomagcipeléstől át mindent elvártak volna, holott ilyet nem igértem és nem feladatom. Kaptam olyan kritikát, hogy a lapon egy fontos helyen az agyalapi mirigyről írok az agyalapi mirigy daganata helyett, ez milyen megtévesztő. Én úgy emlékeztem ez nem így van, de megnéztem. Nem tévedtem a daganatról írtam, XY rosszul emlékezett. Más helyett nem értelmezhetem a dolgokat. Máskor valaki azért írt feldúlt levelet, mert utálja az orvosokat, írásából kiderült, hogy nem a honlapomon szereplő orvosokhoz járt, de látta a doktorokat és gondolta jól beolvas... Vannak kérések, panaszok amikkel nem érdemes foglalkozni. Mivel az orvosoktól is kapok pozítiv visszajelzéseket, hogy sok betegnek nem kell elmagyarázni ezt vagy azt, nyílván az értelmesebbek értik amit írok, vagy elfogadják a céljaimat. Pozítiv betegjelzések is erősítenek, ettől azonban még nem kell elbizni magam mondván " itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindenki mindennel meg van elégedve. "

Teljesen igaza van itt sokaknak, hogyha rendszeresen kifogásolnak a közösség tagjai dolgokat ott körül kéne nézni, mert valami gáz van. Jólfizetett szakembereik vannak és meg kéne oldani a problémát, a panaszokból kiszűrni mi a valós. És arra hivatkozni, hogy nem kaptak érdemi tanácsokat nem szép. Azon sok javaslat közül ami feléjük felmerül kizárt, hogy ne lenne érdemi. Megoldásokat meg dolgozzanak ki az ő szakembereik, arra vették és fizetik őket. Mintha egy kormány arra hivatkozna, hogy nem tud kormányozni, mert az ellenzék nem javasol érdemben. Az ellenzéknek ez nem feltétlenül feladta, ráadásul a kormány elindult a választáson és ország-világ előtt vállalta, hogy képes lesz a kormányzati feladatok elvégzésére, felveszik érte a magas juttatásokat. Amennyiben mégis a kormányzásra képtelen akkor mondjon le. ( Ezen soraimat példának írtam és nem politikai vita elkezdésére! )

Ha az iwiw szakértők nem tudják kiküszöbölni a hibákat vegyenek fel helyettük mást, mert a közösség tagjai nem kötelesek helyettük ingyen megoldást kiagyalni. Nekik kell a közösség tagjaiért lenni és nem fordítva. Az más dolog, hogy ebből megélhetnek. Sajnos ezt nem érti a T, és sajnos a Sanoma sem... Ők a szolgáltatók és nem a jusereknek kell őket kiszolgálni.

Varsanyi Martina (xSolutions) · http://i-do-web.freeblog.hu 2008.01.29. 13:55:45

"Legrövidebb út"-at kínál az ingyenes, magyarul-németül-angolul stb. elérhető, elsősorban szakmai kapcsolatokra specializálódott xing.com. Érdekes módon működnek rajta a "csoportok" - úgymint főiskolai baráti körök, tokio hotel rajongók (oké, ez extrém), és érdekes módon nincs spam.

Ez itt a reklám helye.

pogflach 2008.02.02. 21:03:29

van ugyan legrövidebb út függvény, régen gyakran használtam, mert tényleg k.jó, de egyre ritkábban műxik

Géza 2008.02.08. 22:04:58

Nekem csak az a bajom, ha egy oldal lassú, vagy egyáltalán nem működik.
Valahol a neten találtam az iwiw-ről is egy rendelkezésre állási statisztikát. Siralmas volt.

Magyar Gábor 2008.02.08. 23:33:45

Érdekes volt végigolvasni.

BendePapi · http://iwiw.blogter.hu/ 2008.02.11. 21:03:34

Konrád, ez tetszett. Kiraktam AC-re:
cimlap.blogter.hu/kategoriak/314


süti beállítások módosítása